Frida från Mästerkocken om passionen till mat, TV och framtiden!

Frida Eriksson-fridas-food-Sveriges-masterkock-tv4

07 februari, 2015

Frida tog juryn med storm redan under hennes audition i Göteborg och fick Markus att le av lycka efter han smakat på hennes lammrostbiff. Sedan dess har vi kunnat följa Fridas resa genom Sveriges Mästerkock.

fridasfood3

Frida Eriksson

Ålder: 25

Gör: Handläggare på finansbolag

Bor: Varberg tillsammans med sambon Johan. Kommer ursprungligen från byn Horred.

Intressen: Matlagning, bakning och umgås med nära & kära. (Träna så att jag kan äta allt gott).

Hej Frida!
Hur gick det till när du ansökte till Mästerkocken?

– Förra säsongen satt jag där i soffan framför tv:n och tänkte att ”där skulle ju jag kunna stå, jag kanske borde söka” och sedan gjorde jag det helt enkelt.. Efter lite tryck från vänner och familj! Jag ansökte till Mästerkocken i februari och glömde nästan bort det innan jag blev kontaktad i juni igen om att jag var välkommen på audition. Sedan gick det snabbt.

Hur var det att komma på audition?

– Det kändes som att någon tog över min kropp. på riktigt. Jag var jättenervös men ändå fokuserad. Man visste inte riktigt hur man skulle reagera på alla intryck.

Hur gick det att laga mat på tid?

Vi hade 40 minuter på oss att servera vår rätt och jag körde på en riktig ”Frida-rätt”.  Allt gick egentligen bra, rödvinssåsen blev lite tjock men annars serverade jag en fin lammrostbiff med mandel och jordärtkockspuré, rödvinssås, friterad grönkål med marinerade kantareller och björnbär.

Vad är typisk ”Frida-mat”? 

– Rätten jag serverade på min audition är sån mat jag bjuder mina vänner på! Jag älskar kött så det blir ofta basen i mina rätter. En favorit till köttet är rotfruktskaka!

Vart kommer ditt matintresse ifrån?

Min familj är inte så matintresserad men min farmor däremot. Jag cyklade alltid dit när jag var liten och lagade mat med henne på helgerna. Jag älskade att röra om i grytorna och hjälpa till där det behövdes. Det var i och med det mitt intresse för mat kom till tror jag.

Hur kändes det att gå vidare till topp 12?

– Overkligt! Man fick liksom nypa sig själv i armen.

Hur var det under inspelningen?

– Det var faktiskt väldigt mycket jobbigare än vad jag trodde. Jag var så nervös hela tiden och ibland kände man liksom ”vad gör jag här?”. Samtidigt var det så annorlunda och häftigt att spela in Mästerkocken. Vi var ett riktigt tight gäng och hittade på en massa kul varje kväll.

Hur har det varit att se dig själv på TV?

Första programmet med min audition i Göteborg var hemskt. Jag kunde inte kolla. Men man ser faktiskt inte att jag ser så nervös ut och jag har bara fått positiv respons hittills. Lite konstiga mail och Facebook-förfrågningar har trillat in men det får man nästan räkna med när man ställer upp i TV.

Hur var konkurrensen?

– Den var så stor i år, alla var verkligen duktiga! Först kände jag bara att jag inte ville åka ut först så var jag nöjd, haha.

 Vad var roligast med att vara med i Mästerkocken?

– Att vi deltagare kom varandra så nära. Produktionen sa att vi varit tightaste gänget hittills. Jag fick verkligen vänner för livet!

Vilken av domarna var hårdast?  

– Leif!

Vilken av domarna lyssnade du mest på?

– Markus!

Hur ser framtidsplanerna ut?

Vet inte riktigt vad jag vill. Jag gillar ju verkligen att laga mat men även att lägga upp maten. Det skulle vara kul att köra lite kock och lite matstylist framöver. Jag vill inte skynda mig in i något utan känna efter i hjärtat vad som känns rätt.

Här bjuder Frida på två favoriträtter!

fridasfood1

Recept på Fridas torskrygg med potatis- och blomkålspuré!

fridasfood2

Recept på Fridas risotto med kyckling

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: