Frasig tortillapaj med salladslök och babyspenat
- AvRedaktionen
En frasig tortillapaj med salladslök och babyspenat passar både till lunch och middag. Servera med en fräsch grönsallad!
Frasiga läckerheter, enkla att göra!
4 portioner
Tortillapaj:
4 tortillabröd, gärna fullkorn
4 salladslökar
100 g babyspenat
2 msk olivolja
3 ägg
1 dl grekisk yoghurt
Salt och nymalen svartpeppar
Grönsallad:
100 g blandade salladsblad
½ kruka dill
2 msk olivolja
1 msk vit balsamvinäger
Salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Pressa ner tortillabröden i smorda, stora muffinsformar eller små ramekinformar.
- Halvera salladslökarna, skölj dem.
- Fräs salladslökar och spenat i olivolja tills de mjuknar.
- Vispa ägg och yoghurt och krydda med salt och peppar.
- Lägg lök och spenat i tortillaformarna och häll över äggstanningen.
- Grädda i ugnen på nedersta falsen i 15 minuter på 175°. Låt svalna.
- Mixa dressingen till salladen, vänd ner i salladen och servera till pajerna.
Av: Julie Hey
Foto: Betina Hastoft, Columbus Leth