Focaccia med päron och rosmarin

Recept på focaccia med päron och rosmarin

Supergott, segt och saftigt bröd! Denna focaccia med päron och rosmarin är en ny favorit. Perfekt till goda ostar eller en krämig soppa.
09 mars, 2020

8 portioner

Du behöver:

25 g jäst

3 dl ljummet vatten

1 tsk salt

100 g (ca 1 2/3 dl) fullkornsvetemjöl

250 g (ca 4 ¼ dl) vetemjöl

1 msk olivolja

2 päron

2 stjälkar rosmarin

2 tsk flytande honung

Gör så här:

  1. Rör ut jästen i ljummet vatten.
  2. Tillsätt salt och fullkornsvetemjöl.
  3. Låt jäsa i 10 minuter, tillsätt sedan vetemjölet lite i taget.
  4. Knåda degen väl och vänd den sedan i olivolja och låt jäsa i bunke under bakduk i 45 minuter.
  5. Häll upp degen och forma till ett stort platt bröd.
  6. Lägg på en smord bakplåt och täck toppen med tunna skivor päron, rosmarinkvistar och ringla över honung.
  7. Låt jäsa till dubbel storlek, cirka 45 minuter.
  8. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i cirka 14 minuter på 230°.
Recept på focaccia med päron och rosmarin

Focaccia med päron och rosmarin.

Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Bjud på focaccia med frön

Focaccia med oliver, fetaost och tomater

Lyxig fougasse med svarta oliver