Focaccia med päron och rosmarin
- AvRedaktionen
Supergott, segt och saftigt bröd! Denna focaccia med päron och rosmarin är en ny favorit. Perfekt till goda ostar eller en krämig soppa.
8 portioner
Du behöver:
25 g jäst
3 dl ljummet vatten
1 tsk salt
100 g (ca 1 2/3 dl) fullkornsvetemjöl
250 g (ca 4 ¼ dl) vetemjöl
1 msk olivolja
2 päron
2 stjälkar rosmarin
2 tsk flytande honung
Gör så här:
- Rör ut jästen i ljummet vatten.
- Tillsätt salt och fullkornsvetemjöl.
- Låt jäsa i 10 minuter, tillsätt sedan vetemjölet lite i taget.
- Knåda degen väl och vänd den sedan i olivolja och låt jäsa i bunke under bakduk i 45 minuter.
- Häll upp degen och forma till ett stort platt bröd.
- Lägg på en smord bakplåt och täck toppen med tunna skivor päron, rosmarinkvistar och ringla över honung.
- Låt jäsa till dubbel storlek, cirka 45 minuter.
- Grädda brödet i nedre delen av ugnen i cirka 14 minuter på 230°.
Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft
LÄS MER: