Focaccia med frön

Saftig focaccia med krispiga pumpa- och solroskärnor.

Saftig focaccia med krispiga pumpa- och solroskärnor. Degen går att göra kvällen innan och baka ut när det passar nästa dag. Skär i trekanter vid servering.
06 augusti, 2017

6 personer

Du behöver:

25 g jäst

6 dl kallt vatten

2 msk flytande honung

salt

4 dl durumvetemjöl

4 ½ dl fullkornsmjöl av dinkel

5 dl vetemjöl

olivolja

1 msk pumpakärnor

1 msk solroskärnor

Gör så här:

Rör ut jästen i lite av vattnet i en bunke. Tillsätt resten av vattnet, honung och 1 msk salt.

Rör ner durumvetemjöl och dinkelmjöl och arbeta degen i maskin eller med elvisp med degkrokar. Tillsätt vetemjölet, lite i taget, och fortsätt arbeta degen i 6–8 minuter, den ska vara lite kladdig.

Strö lite mjöl över degen, plasta in bunken och låt den jäsa i kylskåp i minst 8 timmar.

Värm ugnen till 200°. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Tryck ut degen i långpannan och nagga den med en gaffel. Ringla olja över degen och strö över lite salt, pumpa- och solroskärnor.

Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter, tills brödet fått fin färg. Låt svalna på galler. Skär i trekanter vid servering.

Focaccia med frön.

Focaccia med frön.

Recept & styling: Marie Melchior
Foto: Betina Hastoft

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: