Fläskfilé med nötgremoulata

Recept på fläskfilé med nötgremoulata

Bjud på fläskfilé utöver det vanliga! Denna variant med nötgremolata och ugnsbakad zucchini serveras med potatis eller pasta.
10 mars, 2020

2–3 portioner

Fläskfilé:

1 fläskfilé

Olivolja till stekning

Salt och svartpeppar

300 g körsbärstomater

1 zucchini

Nötgremolata:

1 ½ dl persilja

50 g pistaschnötter utan skal

1 ekologisk citron, skalet

2 msk olivolja

Till servering:

Potatis eller pasta

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200°.
  2. Putsa fläskfilén och bryn runt om i olivolja.
  3. Krydda med salt och peppar.
  4. Hacka persiljan och pistaschnötterna.
  5. Riv skalet på citronen fint och blanda persilja, hackad pistasch, citronskal och lite olivolja till en grynig gremolata.
  6. Lägg undan ett par skedar gremolata och bred resten av blandningen över filén.
  7. Lägg filén på ett smort ugnsfast fat.
  8. Halvera tomaterna och skär zucchinin i mindre bitar och fördela runt om.
  9. Droppa lite olja över grönsakerna och krydda med salt och peppar.
  10. Baka i ugnen i 20–25 minuter tills köttet är rosa och grönsakerna känns al dente.
  11. Servera filén med potatis eller pasta och resterande gremolata vid sidan om.
Recept på fläskfilé med nötgremoulata

Fläskfilé med nötgremoulata.

Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Sesampanerad fläskfilé med broccoliquinoa

Risotto med sidfläsk och sotad broccoli