Flankstekssallad med limedressing

Recept på flankstekssallad med limedressing

Columbus Leth
Gör en god sallad med radicchio, avokado och thaibasilika men där den saftig flanksteken får skina. Toppa med en frisk limedressing.
19 april, 2022
Recept på primörsallad med färskpotatis – perfekt till midsommar
0:39

Efter reklamen: Recept på primörsallad med färskpotatis – perfekt till midsommar

(0:39)

Slå på ljud

Flankstekssallad med limedressing

Saftig flankstek med mycket smak blir supergott i en fräsch sallad!

Så enkelt gör du en flankstekssallad med limedressing
Columbus Leth

4 portioner

Du behöver:

800 g flankstek
Olivolja
Salt och nymalen svartpeppar

Dressing:

1 handfull färsk koriander
½ dl färskpressad limesaft
1 msk flytande honung
3 msk japansk soja

Sallad:

1 radicchio/rosésallat
2 hjärtsallat
2 avokador
2 nävar thaibasilika eller valfri ört
1 färsk grön chili

Gör så här:

  1. Gnid in köttet med lite olja och grilla på het grill i 3–4 minuter på varje sida, tills köttet är rosa. Krydda med salt och peppar och låt vila fram till servering.
  2. Dressing: Skölj koriandern och hacka den fint. Blanda pressad limesaft med honung och soja i en skål, blanda ner koriandern.
  3. Sallad: Skölj salladshuvudena och strimla grovt. Fördela på ett stort fat. Dela avokadorna, släng kärnorna och tärna köttet. Plocka bladen från thaibasilikan och skär chilin i tunna strimlor.
  4. Skär flanksteken i tunna skivor, var noga med att du skär tvärs över de långa fibrerna, annars blir det segt.
  5. Fördela kött, avokado, thaibasilika och chili över salladen. Droppa dressingen över och servera genast, gärna med gott bröd till.

Foto: Columbus Leth