Flankstek med wokad blomkål och pak choi

Flankstek med wokad blomkål och pak choi.

Härlig flankstek med asiatiska smaker. Black bean-såsen är en riktig höjdare! Är ni jättehungriga går det bra att servera rätten tillsammans med ris och koriander.
29 oktober, 2017

2 personer

Tid: 45 min + 45 min

Ingredienser:

700 gram flankstek

salt och peppar

mat- eller rapsolja och smör att steka i

3 msk black bean-sås (finns att köpa i välsorterade butiker och asiatiska butiker)

1 msk sweet chilisås

2 vitlöksklyftor (finhackade)

1 litet blomkålshuvud (i buketter)

2 pak choi (i stora bitar)

2 msk sesamolja

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 100°. Låt köttet bli rumstempererat och klappa in med salt. Hetta upp olja i en panna och stek på hög värme på båda sidorna tills det får fin yta. Låt köttet gå klart i ugnen till cirka 58° innertemperatur. Låt vila under smörpapper cirka 5–10 minuter innan du skivar upp den.
  2. Värm under tiden upp matolja i en stor wok tills den är riktigt het. Fördela blomkålen jämnt i pannan och låt ligga tills den får en friterad yta. Slunga runt och tillsätt 1 msk sesamolja och vitlök och fräs i cirka 30 sekunder till. Den ska behålla sitt tuggmotstånd. Häll av i en skål och håll varmt.
  3. Hetta upp ny olja och göra likadant med pak choi, fast den blir färdig fortare. Häll över i samma skål.
  4. Tillsätt black bean-sås, sweetchilisås och 1 msk vatten och koka ihop 1 minut. Ta av 1 msk sås innan du lägger i grönsakerna och blanda med såsen. Servera rykande hett i fyra skålar och lägg skivor av flankstek ovanpå. Toppa med lite black bean-sås.
Flankstek med wokad blomkål och pak choi.

Flankstek med wokad blomkål och pak choi.

Av: Victoria Nordström
Foto: Lennart Weibull