Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Filotarte med brie och päron

05 jan, 2024 
AvLouisa Lorang
Recept på filotarte med brie och päron
Columbus Leth
Överraska någon du tycker om med en extra lyxig frukost – nämligen filotarte fyllda med päron och brie.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du din egen smoothiebowlBrand logo
Så gör du din egen smoothiebowl

Filotarte med brie och päron

De små pajerna med brie och päron är söta, salta och frasiga, allt på en gång. Räkna med två per person.

Annons

6 stycken

Du behöver:

1 ark filodeg
30 g smält smör
1 päron
100 g brieost
1 msk honung
1 stjälk rosmarin

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200° varmluft. Vik filodegen och klipp den i 8 bitar, så att du har 16 fyrkanter totalt. Smält smöret. Pensla alla arken rikligt med smör och lägg dem i en smord muffinsform.
  2. Skölj päronet och skär det i tärningar. Skiva brieosten och lägg tillsammans med päron i filoformarna. Ringla honung över och toppa med rosmarin. Grädda mitt i ugnen i 10–15 minuter, tills de är gyllene och spröda. Servera varma eller ljumna.

Foto: Columbus Leth

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons