Filodegsrullar med halloumi och morot

Recept på filodegsrullar med halloumi och morot

Betina Hastoft
Fyll dina filodegsrullar med halloumi och spännande smaker som za'atar och russin. En garanterad snackis på buffébordet!
06 september, 2022
Sabrera champagne – så gör du
2:52

Efter reklamen: Sabrera champagne – så gör du

(2:52)

Slå på ljud

Filodegsrullar med halloumi och morot

Za’atar är en nordafrikansk kryddblandning (kan ersättas med garam masala).

Filodegsrullar med halloumi och morot passar perfekt på buffébordet
Betina Hastoft

8 bufféportioner

Du behöver:

125 g morötter
1 purjolök
1 tsk olivolja för stekning
½ tsk kumminfrön
1 tsk za’atar
50 g halloumi/grillost
25 g russin/korinter
Salt, peppar
4 ark filodeg
1 tsk olivolja

Till servering:

1 dl grekisk yoghurt
Krossad spiskummin
Za’atar-kryddblandning
1 tsk olivolja

Briochekrans – så gör du det festliga tillbehöret

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och riv morötterna grovt. Rensa och hacka purjolöken fint. Fräs morot och purjo i olja med spiskummin och za’atar i några minuter, tills allt är mjukt.
  2. Riv halloumin grovt och rör ner i pannan tillsammans med russinen. Salta och peppra.
  3. Skär filodegsarken på mitten på längden. Bred ut fyllningen på bitarna, vik in sidorna och rulla ihop som en cigarr. Lägg rullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper, och pensla/spreja med olja. Grädda gyllene i ugnen 8–9 minuter.
  4. Servering: Blanda yoghurt med spiskummin och za’atar. Ringla olja över och servera som dipp till de varma filorullarna.

Så gör du drinken Grown-up hot chocolate

Se klippet här!

Foto: Betina Hastoft