Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Filmjölksvåfflor med pulled chicken, chilisås och coleslaw

29 jan, 2022 
AvRedaktionen ELLE
Recept på filmjölksvåfflor med pulled chicken, chilisås och coleslaw
Filmjölksvåfflorna förvandlas snabbt till en läcker måltid när du toppar dem med pulled chicken, krämig coleslaw och chilisås.
Annons
4 tips för en lyxig brunch hemmaBrand logo
4 tips för en lyxig brunch hemma

Filmjölksvåfflor med pulled chicken, chilisås och coleslaw

Bakpulver gör att våfflorna jäser bra och filmjölken ger även degen en fin syra. Servera dem med pulled chicken som en läcker förrätt eller en lätt lunchrätt.

Så gör du filmjölksvåfflor med pulled chicken, chilisås och coleslaw

4 portioner

Annons

Du behöver:

2 ägg
4 dl filmjölk
3 ¼ dl vetemjöl
1 msk socker
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
60 g smör

Pulled chicken:

4 msk olivolja
2 msk tomatketchup
1 msk chilisås
1 msk flytande honung
1 msk äppelcidervinäger
1 tsk paprikapulver
1 tsk rökt paprikapulver
1 msk lökpulver
1 tsk salt
4 kycklingbröstfiléer (ca 800 g)

Coleslaw:

200 g vitkål
100 g morötter
1 ½ msk majonnäs
1 ½ msk crème fraiche
1 tsk grovkornig senap
1 tsk flytande honung
1 tsk citronsaft
Salt och peppar

Till servering:

1 näve slätbladig persilja

Gör så här:

  1. Pulled chicken: Rör ihop alla ingredienser, förutom kycklingfiléerna, till en marinad i en skål.
  2. Lägg kycklingfiléerna i en stor fryspåse, häll marinaden över, och massera in den väl i köttet. Stäng fryspåsen och låt kycklingfiléerna marinera i kylen i minst 2 timmar och gärna över natten.
  3. Sätt ugnen på 125°. Lägg kycklingfiléerna och marinaden från fryspåsen i en liten ugnsform och täck formen med aluminiumfolie. Stek i ugnen i cirka 3 timmar, tills kycklingen är mör.
  4. Våfflor: Vispa ihop ägg, filmjölk, mjöl, socker, bakpulver och salt i en skål med en visp. Smält smöret i en kastrull och rör ner det försiktigt i smeten.
  5. Värm ett våffeljärn (gärna till belgiska våfflor) och grädda cirka 12 krispiga våfflor av smeten. Lägg dem på en plåt när de är färdiga och håll dem varma i ugnen fram till servering.
  6. Coleslaw: Skölj och hacka vitkålen fint. Skala morötterna och riv dem på ett rivjärn. Rör ihop majonnäs, crème fraiche, senap och honung i en skål, och smaka av dressingen med citronsaft, salt och peppar. Vänd dressingen tillsammans med grönsakerna i en stor skål, och låt coleslawen dra i kylen i cirka 30 minuter före servering.
  7. Servering: Ta ut kycklingfiléerna ur ugnsformen och dra isär köttet med 2 gafflar. Servera våfflorna med pulled chicken och coleslaw, och strö över sköljd, hackad persilja.

Recept: Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Betina Hastoft

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons