Fikon- och parmaspett med mozzarella och basilika
Superenkla spett med fikon, parmaskinka, mozzarella och basilika. Allt gott i en och samma tugga!
Fikon- och parmaspett med mozzarella och basilika
Superenkla och goda spett med fikon, parmaskinka, basilika och mozzarella. Perfekt tilltugg eller som trevligt snacks.
12 stycken
Tid: 10 minuter + tid att dra
Du behöver:
3 fikon, färska
½ dl vit balsamvinäger
1 ½ msk flytande honung
80 g parmaskinka
12 små mozzarellabollar
12 blad färsk basilika
Gör så här:
- Dela fikonen i kvartar. Lägg dem i en skål. Blanda ihop vit balsamvinäger och honung och häll över, låt ligga och dra i 30 minuter.
- Lyft upp fikonen och låt rinna av på hushållspapper. Dela parmaskinkan i mindre bitar. Trä fikonen och parmaskinkan på små spett tillsammans med mozarellabollar och toppa med färsk basilika.
Foto: Lisa Björner
