Fikon- och parmaspett med mozzarella och basilika

Recept på fikon- och parmaspett med mozzarella och basilika
Superenkla spett med fikon, parmaskinka, mozzarella och basilika. Allt gott i en och samma tugga!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Drinkar #3 - Grapefrukt spritz med chilisocker

Brand logo
Drinkar #3 - Grapefrukt spritz med chilisocker

Fikon- och parmaspett med mozzarella och basilika

Superenkla och goda spett med fikon, parmaskinka, basilika och mozzarella. Perfekt tilltugg eller som trevligt snacks.

Fikon- och parmaspett med mozzarella och basilika
Lisa Björner

12 stycken

Tid: 10 minuter + tid att dra

Du behöver:

3 fikon, färska
½ dl vit balsamvinäger
1 ½ msk flytande honung
80 g parmaskinka
12 små mozzarellabollar
12 blad färsk basilika

Gör så här:

  1. Dela fikonen i kvartar. Lägg dem i en skål. Blanda ihop vit balsamvinäger och honung och häll över, låt ligga och dra i 30 minuter.
  2. Lyft upp fikonen och låt rinna av på hushållspapper. Dela parmaskinkan i mindre bitar. Trä fikonen och parmaskinkan på små spett tillsammans med mozarellabollar och toppa med färsk basilika.

Foto: Lisa Björner