Fetakräm med grönsaker och brytbröd

Recept på fetakräm med grönsaker och brytbröd

Columbus Leth
Vispa upp fetaosten så den blir krämig och ät den med krispig gurka och frisk mynta. Ett perfekt sätt att inleda middagen!
25 maj, 2022

Efter reklamen: Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

Slå på ljud

Fetakräm med grönsaker och brytbröd

Trevlig inledning på en vegetarisk meny, eller som del av en större måltid.

Inled middagen med en fetakräm med grönsaker och brytbröd
Columbus Leth

6 portioner

Du behöver:

Fetakräm:

300 g fetaost eller salladsost
3 dl naturell yoghurt
1 tsk dijonsenap
Salt

Topping:

2 bananschalottenlökar
1 msk olivolja till stekning
1 tsk flingsalt
1 msk nigellafrön
2 msk salta pistschnötter utan skal
1 tsk chiliflakes
1 gurka
1 msk olivolja
1 msk färskpressad citronsaft

Till servering:

2 nävar färsk mynta
Brytbröd eller baguette

Gör så här:

  1. Vispa upp fetaosten med elvisp så den blir krämig. Tillsätt yoghurt, senap och salt och vispa igen.
  2. Skala och skiva löken tunt. Stek gyllene och mjuk i olja i en stekpanna. Krydda med salt. Blanda nigellafrön, hackade pistaschnötter, chiliflakes och salt i en liten skål.
  3. Skölj gurkan och skär i tunna skivor. (Lägg den i en skål med isvatten en stund om du vill ha den extra krispig.) Låt gurkan droppa av före servering och vänd den i ett par droppar olivolja och citronsaft.
  4. Fördela fetakrämen på små assietter eller ett stort fat. Toppa med gurka och mjuk lök. Strö fröblandningen över och garnera med rikligt med mynta. Servera genast med bröd att doppa i krämen.

Foto: Columbus Leth