Färsbiffar med örtsmör och citronpotatissallad
Fräsch potatissallad med smak av citron blir ett perfekt komplement till stekta färsbiffar.
4 portioner
Du behöver:
600 g nötfärs
Salt och nymald svartpeppar
Citrondressing:
4 msk citronjuice
2 tsk flytande honung
3 msk olivolja
Salt och nymald svartpeppar
Potatissallad:
800 g potatis
1 zucchini
Salt och nymald svartpeppar
50 g blandad grönsallat
30 g pinjenötter
30 g parmesan
Örtsmör:
125 g mjukt smör
5 kvistar basilika/persilja
5 kvistar citronmeliss
½ tsk flingsalt

Vegetarisk vardagslyx: Linsbiffar med stekt potatis och yoghurtdipp
Gör så här:
- Citrondressing: Blanda citronsaft, honung och olja i en stor skål och smaka av med salt och peppar. Låt dra i rumsvärme.
- Potatissallad: Skala potatisen och koka den mjuk i cirka 15 minuter i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt svalna. Skölj zucchinin, skär i små tärningar och stek gyllene i olja. Salta, peppra och ta från värmen.
- Skölj och torka salladen. Rosta pinjenötterna lätt gyllene i en torr stekpanna. Dela den avsvalnade potatisen på mitten och blanda med citrondressing, zucchini och sallat. Toppa med pinjenötter och hyvlad parmesan.
- Örtsmör: Rör ihop smör med hackade örter och flingsalt. Lägg smöret på bakplåtspapper, rulla till en korv och lägg i frysen i 15 minuter för fina skivor.
- Färsbiffar: Forma färsen till 4 biffar. Stek i olja cirka 5 minuter på varje sida. Krydda biffarna väl med salt och peppar, och servera dem med örtsmör och potatissallad.
Foto: Columbus Leth