Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Farinata – så gör du den trendiga kikärtsomeletten

05 jan, 2024 
AvRedaktionen ELLE
Farinata – så gör du den trendiga kikärtsomeletten
Farinata är en italiensk kikärtsomelett som är både billig, trendig och dessutom vegansk. Ett perfekt alternativ att servera till allt!
Annons
Ännu bättre med Markiz #9 - Vegetarisk köttfärssås med gula ärtorBrand logo
Ännu bättre med Markiz #9 - Vegetarisk köttfärssås med gula ärtor

Farinata

Både billig och trendig, perfekt bjudrätt! Servera i bitar till soppa, toppa med pesto och parmesan eller, som här, med grillade grönsaker.

Farinata är billig, enkel och supergod!
Betina Hastoft
Annons

4 portioner

Du behöver:

4 dl kikärtsmjöl
5 dl vatten
½ tsk salt
250 g körsbärstomater
6 snackspaprikor
3 msk olivolja
1 näve färsk timjan

Gör så här:

  1. Blanda kikärtsmjöl med vatten tills du får en klistrig deg. Smaksätt med salt. Låt degen vila i 2 timmar.
  2. Sätt ugnen på 200°. Halvera tomaterna och gröp ur kärnorna (spara till annat, t ex en dressing). Skölj paprikan, kärna ur och skär i bitar.
  3. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och bred ut kik­ärtsdegen till en tjocklek av ca 1 cm. Fördela tomater och paprika ovanpå. Ringla över olja och strö över timjan. Grädda i 30 minuter och servera nygräddad.

Foto: Betina Hastoft

Annons