Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkar

Fanta Zero Sugar Watermelon – ny solig smak på sockerfri läsk

06 mar, 2022 
AvJessica Rådne
fanta watermelon
Vårsolen kämpar sig fram och som en hjälp på traven släpper Fanta en ny smak på sin sockerfria läsk. Här är allt vi vet om Fanta Watermelon Zero Sugar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
10 av världens mest otippade smaker på godis, glass & snacksBrand logo
10 av världens mest otippade smaker på godis, glass & snacks

Vad är väl mer förknippat med sol och värme än att skiva upp en stor vattenmelon och ta med sig ut till stranden?

Än är vi inte riktigt där, men när vårsolen nu börjar spricka fram släpper Fanta en ny smak på sin sockerfria läsk – Fanta Watermelon Zero Sugar.

Då släpps Fanta Watermelon Zero Sugar i butik

Fanta Zero Sugar finns sedan tidigare i smakerna orange, lemon, strawberry, raspberry och exotic. Läsken säljs i förpackningar om 1,5 liter, 50 centiliter och 33 centiliter på burk.

Enligt Instagramkontot Sockertweeten som håller koll på nyheter i snacks- och dryckeskategorin, är läsken Fanta Watermelon Zero Sugar nu på väg till Sverige. Kontot uppger att smaken skymtats i Coop-butiker redan och att den kommer till OKQ8 under vecka 10.

I kommentarerna till Sockertweetens Instagraminlägg skriver flera följare att de testat drycken, med blandad förtjusning.

Annons

”Har testat nu. Väldigt platt och trött smak. Lite melonfeeling fanns där men mer som i ett mineralvatten. Återgår till Hallon Zero”, skriver en följare.

”Riktigt somrigt och gott”, skriver en annan.

Fler nyheter i smaken vattenmelon

Fanta är inte de enda som tagit fasta på att vattenmelon är en solig smak. I vår kommer även två nya drycker från Spendrups, mineralvattnet Loka Persika Vattenmelon och Loka Crush Vattenmelon, en korsningsprodukt mellan bubbelvatten och läsk.

På Instagram skriver Spendrups om den nya smaken av Loka Crush:

”Den här törstsläckaren har redan börjat smyga sig ut i butik – du hittar den i första hand på Pressbyrån, 7-Eleven och trafikbutiker. Hoppas du gillar den lika mycket som vi gör!”

Blanda drinkar på Fanta Zero Sugar

I fjol gjorde drinken Pink Gin Fanta succé på drinkbordet. Den söta, syrliga och somriga drinken som blandas med 4-6 centiliter rosa gin och Fanta Lemon, fick stor spridning i sociala medier.

Vi gissar att Fanta Zero Sugar Watermelon kan användas på liknande vis – eller varför inte i en läskande mocktail?!

Foto: Produktbild

Annons