Populärt: MatDrinkarVegetarisktAlla receptSommarmatSomriga drinkarGrillat

Europas största hamburgerfestival tillbaka i Stockholm!

13 maj, 2019 
AvAnna-Lena Pettersson
Ingen försommar utan hamburgerfestival! Och ingen ska behöva bli besviken. Stockholm Burger Fest slår upp portarna den 24 maj och har bjudit in flera internationella hamburgergiganter.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Under tre dagar, den 24–26 maj, råder fullständig hamburgerkärlek i Stockholm. Då är det nämligen dags för Stockholm Burger Fest att gå av stapeln för fjärde året i rad.

Precis som förra året kommer festivalen att äga rum på Smålandstorget mitt i centrala Stockholm, på krypavstånd från Kungsträdgården, NK och Mood.

– Vi reser världen över i jakt på världens bästa burgare, och vi har recenserat fler än 350 hamburgare från över 50 länder. I år erbjuder vi fyra fantastiska burgare som inte går att äta någon annanstans i Sverige. Gasoline Grill är Danmarks bästa burgarrestaurang och vi rankar Bleecker som fyra i världen. Brisket & Friends prisbelönta barbecue har verkligen tagit Stockholm med storm, och är en given gäst på årets festival, säger Toby Lee, chefredaktör på Burgerdudes.se, som arrangerar festivalen tillsammans med restaurangen Barrels Burger & Beer.

Fyra gästande restauranger

Det är ju inte vilka hamburgare som helst som gästerna kommer att kunna äta under de tre dagar som festivalen pågår. Arrangörerna har bjudit in fyra restauranger som kommer att servera förstklassiga hamburgare:

Annons

Bleecker

Cheeseburgare från brittiska Bleeckers.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Bleecker har tre restauranger i London och serverar hamburgare utan krusiduller. Deras klassiska cheeseburger serveras med hängmörat kött, american cheese och Bleeckers burgarsås.

Gasoline Grill

Hamburgare från danska Gasoline Grill.

Gasoline Grill från Köpenhamn har rankats som en av världens bästa burgarrestauranger och de serverar en ekologisk burgare med kött, bröd, cheddar, rödlök och dressing. Inga konstigheter.

Annons

Brisket & Friends

Brisketburgare från Brisket & Friends.

Svenska Brisket & Friends, smokehouse i Stockholm som tidigare vunnit Dagens Nyheters restaurangpris Gulddraken, kommer att bjuda på en Chopped brisket burger med hackad brisket, het och syrlig redslaw och aioli med rökt vitlök.

Burgerdudes X Barrels

Hamburgare från Burgerdudes X Barrels

Burgerdudes X Barrels själva kommer att bjuda sina besökare på The Burgerdude: Festival Edition med nötkött, cheddarost, avokado- och baconmajonnäs och inlagd röd chili.

Inträdet till festivalen är gratis och du som tycker att beskrivningen hittills låter köttig i överkant meddelar festivalen att det kommer att finnas veganska alternativ. Förra året kom 6 000 besökare som tillsammans tryckte i sig inte mindre än 7 000 hamburgare på två dagar.

Foto: TT

 

Läs mer:

Världens 50 bästa hamburgare

5 grejer din kropp behöver när du är bakfull

7 saker veganer är trötta på att höra

Annons