Enkla och goda scones med lågt GI-värde

Enkla och goda scones med lågt GI-värde.

Scones är en frukostfavorit hos många, speciellt på helgen. Njut av den här hälsosamma varianten och håll dig mätt längre. Det låga GI-värdet gör nämligen att blodsockret håller en jämn nivå och du blir inte hungrig lika snabbt.
01 juni, 2017

Tid: 10 min förberedelse + 15 min i ugn.

Antal: 4 st

Du behöver:

2 dl mandelmjöl

2 ägg

1 dl turkisk yoghurt

1/2 dl solrosfrön

2 msk linfrön

1 msk fiberhusk

1/2 msk bakpulver

1 krm salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Knäck äggen i en bunke och vispa luftigt.
  3. Blanda i yoghurt. Rör om.
  4. Rör ner resten av ingredienserna och rör om med en slev. Vispa inte.
  5. Klicka ut fyra bullar på ett bakplåtspapper. Använd en slickepott för att forma bullarna som du önskar.
  6. Grädda i ugnen i cirka 15 minuter.
Baka scones till frukost! Foto: Shutterstock

Baka scones till frukost! Foto: Shutterstock

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: