Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Enkla och goda scones med lågt GI-värde

01 jun, 2017
AvThowe Wagner Larsson
Enkla och goda scones med lågt GI-värde.
Scones är en frukostfavorit hos många, speciellt på helgen. Njut av den här hälsosamma varianten och håll dig mätt längre. Det låga GI-värdet gör nämligen att blodsockret håller en jämn nivå och du blir inte hungrig lika snabbt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Tid: 10 min förberedelse + 15 min i ugn.

Antal: 4 st

Du behöver:

2 dl mandelmjöl

2 ägg

1 dl turkisk yoghurt

1/2 dl solrosfrön

2 msk linfrön

1 msk fiberhusk

1/2 msk bakpulver

1 krm salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Knäck äggen i en bunke och vispa luftigt.
  3. Blanda i yoghurt. Rör om.
  4. Rör ner resten av ingredienserna och rör om med en slev. Vispa inte.
  5. Klicka ut fyra bullar på ett bakplåtspapper. Använd en slickepott för att forma bullarna som du önskar.
  6. Grädda i ugnen i cirka 15 minuter.
Baka scones till frukost! Foto: Shutterstock
Baka scones till frukost! Foto: Shutterstock

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons