Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Popcornsallad: Så gör du den trendiga maträtten

20 apr, 2021 
AvEmma Castman
AvEmma Castman
En skål med popcorn
Får det lov att vara en sallad med popcorn? Ja, tack! Här är receptet på den mest hajpade maträtten just nu!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Popcornsallad: Så gör du den trendiga maträttenBrand logo
Popcornsallad: Så gör du den trendiga maträtten

I ett avsnitt av Girl Meets Farm på Food Network lagar kokboksförfattaren Molly Yeh Crunchy Snap Pea Popcorn Salad – en maträtt som enklast beskrivs som en krämig sallad med popcorn som bas.

”Du tror inte att det här ska fungera, men när du smakar är det faktiskt riktigt gott”, säger Molly Yeh.

Receptet har fått stor spridning på nätet, bland annat på Twitter där ett klipp från programmet i skrivande stund har över 3,2 miljoner visningar och 32 000 gilla-markeringar.

Gott eller inte? Meningarna är delade

Ja, reaktionerna på popcornsalladen är minst sagt delade. Vissa är eld och lågor över receptet medan andra är mer skeptiska.

”Jag vet att popcornsallad låter konstigt men det här är verkligen gott. Ni måste ge det en chans”, skriver en användare på sociala medier.

”Jag är ledsen, men det här ser faktiskt inte alls gott ut. Jag skulle aldrig få för mig att prova, majonnäsen känns som det värsta”, skriver en annan.

Recept på popcornsallad – så gör du

Du behöver:

  • 50 g popcornkärnor
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl gräddfil
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk socker
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 st tunt skivad schalottenlök
  • 300 g sockerärtor
  • 200 g morötter
  • 200 g selleri
  • 1 knippe krasse
  • Popcornkrydda med ostsmak
  • Olja
  • Flingsalt
  • Svartpeppar

Gör så här:

  1. Häll olja och popcornkärnor i en kastrull och poppa enligt instruktion.
  2. När popcornen är färdiga kryddar du dem med din popcornkrydda, välj mängd efter smak. Ställ sedan åt sidan och låt svalna.
  3. Mixa ihop majonnäs, gräddfil, äppelcidervinäger, socker och dijonsenap i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  4. Hacka och blanda i schalottenlök, sockerärtor och selleri i krämen. Riv även dina morötter och addera dem till blandningen. Rör runt ordentligt.
  5. Avsluta med att blanda i dina kryddade popcorn. Toppa med hackad krasse och eventuellt några selleriblad. Klart för servering!

Foto: TT, skärmdump från Girl Meets Farm

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons