Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Enkel mangosorbet

26 maj, 2023 
AvLouisa Lorang
Recept på enkel mangosorbet
Att bjuda på en frisk sorbet är alltid uppskattat – dessutom är denna tropiska mangosorbet enkel att göra!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du god pistageglass utan glassmaskinBrand logo
Så gör du god pistageglass utan glassmaskin

Mangosorbet

Mangosorbeten är så lätt att göra och går hem i alla läger.

Frisk mangosorbet är ett gott avslut på middagen

4 portioner

Annons

Du behöver:

400 g (ca 5 dl) strösocker
5 dl vatten
70 g glukossirap
500 g mogen mango
2 msk limesaft

Gör så här:

  1. Koka upp socker, vatten och glukossirap i en kastrull, tills socker och glukossirap smält. Kyl sorbeten.
  2. Skala mangon och skär i stora bitar (vikten gäller utan skal och kärna). Mixa den kylda sorbetsmeten med mangon till en jämn massa och smaka av med limesaft. Kör massan i glassmaskin till fast och krämig konsistens. Låt stå i frysen i 2–3 timmar före servering och avnjut sedan mangosorbeten i solskenet!

Foto: Columbus Leth

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons