Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkar

Eden slår upp dörrarna den 1 maj – och kickstartar sommaren

22 apr, 2024 
AvNami Kawakita
Eden slår upp dörrarna den 1 maj – och kickstartar sommaren
JACK-TORNQVIST
För tredje sommaren i rad slår Eden upp portarna till Stockholms solsäkraste destination. Här samlas livsnjutare, äventyrslystna, matälskare och kulturintresserade.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Dryckesbitar #7 - Aperol granita med isig sorbetBrand logo
Dryckesbitar #7 - Aperol granita med isig sorbet

På den lilla halvön på Smedsudden ligger Eden, Stockholms närmaste semesterdestionation där det finns något för alla. Nya spännande nyheter står redo inför sommarpremiären. Bland annat kommer besökare att ha möjlighet att slå sig ner vid den nya Solsidan som öppnar längst husets ena kortsida, där gäster kan njuta i solen med ett glas bubbel från den nya Champagnebaren. Den populära bastun med tillhörande vinbar och kajakuthyrning finns självklart kvar även i år och inne i huset har villans historia som tidigare sjöfartshus förkroppsligats med en helt ny sjömansbar. Här serveras cocktails och somriga drinkar, skickligt kurerat av Jakob Sandersjöö som ny barchef på Eden.

Annons
Boka bastun med tillhörande vinbar och kajakuthyrning
JACK-TORNQVIST

Maten, som är själva hjärtat i Edens värld, är det även i år matkreatören Sally Voltaire som står bakom. Räkna med Medelhavsdoftande rätter med inspiration från varma sommarvindar och den lummiga grönska som omger Eden. Nytt för i år är matkonceptet Sallys Vänner, där Sally bjuder in både restauranger och matpersonligheter för att gästspela i köket som tar med sina besökare på en unik semesterupplevelse genom mat och dryck.

– Edens inramning av sjö och natur ska spegla det vi lägger på tallriken i sommar. Medelhavsmat för oss är enkel, lagad från grunden och har lika mycket en social betydelse som själva ätandet i sig. Vår ambition är att laga mat som väcker semesterminnen till liv. Vinet kommer från den gamla världen och vinlistan innehåller såväl klassiska viner från välkända viner till unga naturviner från små producenter, säger Sally Voltaire.

Annons

Även sommarens musik- och klubbevent kommer främst äga rum inomhus på husets övervåning, ”loftet”, som öppnar varje fredag och lördag för sommarens mysigaste dansgolv. Det kommer garanterat dansas till inslag av disco, house, acid och annat kul. Här bjuds besökare in till en familjär känsla där de får följa med hem – och rakt in i Edens vardagsrum.

Restaurang Eden öppnar den 1 maj och kickstartar sommaren. Redan nu är bordsbokningen öppen och här bokar du ditt bord, eller bastun som är öppen från april. Den närliggande vinbaren på bryggan öppnar även den samtidigt som den stora sommarpremiären för Edens uteserveringar den 22 maj. Mer information om Edens gästspel kommer att släppas löpande under våren.

Vinet kommer från den gamla världen och vinlistan innehåller såväl klassiska viner från välkända viner till unga naturviner från små producenter
JACK-TORNQVIST

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons