Italienska Eataly öppnar i Stockholm

14 feb, 2018 
AvHanna Carlsson
Eataly erbjuder bland annat pasta, ost och charkuterier.
Snart öppnar italienska Eataly i den före detta biografen Röda Kvarns lokaler på Biblioteksgatan i Stockholm. Eataly omfattar närmare 3000 kvm saluhall, restauranger, barer och café. Allt enligt företagets motto ”mer kunskap, mer njutning”.
Annons

Entreprenören Oscar Farinetti, som är 100 % italienare trots sitt till hälften svenskklingande namn, grundade Eataly i Italien 2007 och hans hörnstenar i verksamhet ”äta, handla, lära” har följt med även hit.

– Vi har så härligt mycket att lära av italiensk matkultur. Ibland känns vi svenskar som i svartvitt mot italienarna i färg, säger Pelle Lydmar, VD för Eataly Stockholm.

Vad innebär äta, handla lära?

ÄTA: Den 3000 kvm stora saluhallen har tre restauranger som erbjuder en autentisk italiensk matupplevelse. Allt från napolitansk pizza till handgjord pasta och en rad olika traditionella rätter som alltid är lagade med de färskaste ingredienser. Självklart finns en italiensk kaffebar och för de som gillar sötsaker även en choklad- och glassbar.

HANDLA: Saluhallen kommer att inkludera närmare 1000 italienska produkter, allt från pasta och såser till olivoljor, valda med omsorg och med hänsyn till råvaror och tillverkningsprocesser. Allt Eatalys bröd bakas dagligen på plats i den vedeldade ugnen. Det kommer även finnas ett stort utbud av italienska ostar och charkuteriprodukter, en kött- och fiskdisk, en fisk- och skaldjursbar, en mozzarellabar samt frukt och grönsaker. Därutöver bland annat ett lokalt urval av mejeriprodukter.

Annons

LÄRA: På Eataly finns även en ”La Scuola” som erbjuder en möjlighet att lära sig mer om italiensk matkultur i kurser och evenemang som hålls för såväl barn som vuxna. Allt enligt företagets motto ”mer kunskap, mer njutning”. I februari erbjuder de kostnadsfria prova på-kurser med olika teman.

Eataly Stockholm öppnar lördagen den 17 februari klockan 13.00.

Pasta al Pomodoro. Foto: IBL
Pasta al Pomodoro. Foto: IBL
Eataly huserar på två våningar.
Eataly huserar på två våningar.
Pizzerian erbjuder många viner.
Pizzerian erbjuder många viner.
Italienska godsaker.
Italienska godsaker.
Olivolja i långa rader.
Olivolja i långa rader.
Färska skaldjur och bläckfisk.
Färska skaldjur och bläckfisk.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons