Dragonsill med ägg på knäcke
Sill och knäcke är givna gäster på midsommarbordet. Servera dem direkt tillsammans!
3 portioner
Du behöver:
1 paket 5-minuterssill, 420 g (avrunnen 210 g)
1 dl crème fraiche
3/4 dl majonnäs
1 msk dijonsenap
1 dl hackad färsk dragon
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Till servering:
3 hårdkokta ägg
2 polkabetor
Skivad gurka
3 runda knäckebröd, mellanstora (gärna med chia och havssalt)
Smör färska örter, t ex dragon och körvel
Gör så här:
- Låt sillen rinna av och skär den i bitar. Blanda alla ingredienser till såsen. Lägg i sillen och blanda försiktigt. Lägg över i en burk och låt stå i kylskåpet, gärna över natt.
- Skala och hacka äggen. Skiva polkabeta och gurka tunt, har du ingen mandolin så ta osthyveln. Smöra knäckebröden. Toppa med ägghack, sill, gurka och polkabeta. Dekorera med örter.
Recept: Diana Dontsova, Emma Martiny, Linn Grubbström Foto: Philip Hoepner, Iben Bolling Kaufmann, Betina Hastoft, Diana Dontsova, Winnie Methmann