Dragonsill med ägg på knäcke

Recept på dragonsill med ägg på knäcke

Diana Dontsova
Ge den traditionella sillen en liten uppgradering genom att servera den direkt på knäcket med dragon, ägg, tunt skivad gurka och polkabetor. Vackert och uppskattat!
28 maj, 2021
10 heta mat- och dryckestrender 2021
1:20

Efter reklamen: 10 heta mat- och dryckestrender 2021

(1:20)

Slå på ljud

Dragonsill med ägg på knäcke

Sill och knäcke är givna gäster på midsommarbordet. Servera dem direkt tillsammans!

Bjud på dragonsill med ägg på knäcke!
Diana Dontsova

3 portioner

Du behöver:

1 paket 5-minuterssill, 420 g (avrunnen 210 g)
1 dl crème fraiche
3/4 dl majonnäs
1 msk dijonsenap
1 dl hackad färsk dragon
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Till servering:

3 hårdkokta ägg
2 polkabetor
Skivad gurka
3 runda knäckebröd, mellanstora (gärna med chia och havssalt)
Smör färska örter, t ex dragon och körvel

Gör så här:

  1. Låt sillen rinna av och skär den i bitar. Blanda alla ingredienser till såsen. Lägg i sillen och blanda försiktigt. Lägg över i en burk och låt stå i kylskåpet, gärna över natt.
  2. Skala och hacka äggen. Skiva polkabeta och gurka tunt, har du ingen mandolin så ta osthyveln. Smöra knäckebröden. Toppa med ägghack, sill, gurka och polkabeta. Dekorera med örter.

Recept: Diana Dontsova, Emma Martiny, Linn Grubbström Foto: Philip Hoepner, Iben Bolling Kaufmann, Betina Hastoft, Diana Dontsova, Winnie Methmann