Dessertpizza med mascarpone och bär

Recept på dessertpizza med mascarpone och bär

Betina Hastoft
Ja, du läste rätt – dessertpizza! Söta degen och toppa den med mascarpone och blandade bär.
26 maj, 2023
3 otippade och goda efterrätter du kan göra med jordgubbar i sommar
1:37

Efter reklamen: 3 otippade och goda efterrätter du kan göra med jordgubbar i sommar

(1:37)

Slå på ljud

Dessertpizza med mascarpone och bär

Ja, en pizza kan absolut vara söt, överraskande gott!

Läcker dessertpizza med mascarpone och bär
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

Söta pizzabottnar:

10 g jäst
3 dl vatten
3 msk olivolja
2 msk strösocker
1 tsk salt
400 g (ca 6 ¾ dl) manitobamjöl

Fyllning:

100 g mascarpone
1 ½ msk vaniljsocker
150 g mandelmassa
100 g vit choklad
100 g hallon
100 g björnbär
100 g blåbär

Till servering:

1 näve färsk mynta

Grillad persikatrifle med mascarpone och kola

Gör så här:

  1. Söta pizzabottnar: Smula jästen, och rör ut den i ljummet vatteni en skål. Tillsätt olja, socker och salt, och blanda allt ordentligt.
  2. Tillsätt mjöl, och knåda degen ordentligt tills den är smidig. Täck degen med plastfolie och en ren handduk, och låt den jäsai rumstemperatur i 30 min. Låt degen stå i kylskåp i 8 timmar.
  3. Tänd grillen och låt en pizzasten bli varm på gallret, alternativt tänd en pizzaugn. Dela pizzadegen i fyra delar och kavla eller dra ut varje bit. Lägg pizzabottnarna på en pizzaspade.
  4. Fyllning: Blanda mascarpone med vaniljsocker. Riv mandelmassan grovt och hacka chokladen. Bred ut ett tunt lager mascarponekräm på varje pizzabotten och strö över riven mandelmassa.
  5. Fördela bären på pizzorna och strö över vit choklad. Skjutsa över pizzan från spaden till den varma pizzastenen och baka dem krispiga och gyllene på grillen under lock i 12–15 minuter elleri en pizzaugn i cirka 1–2 minuter. Dekorera med- färskmynta före servering.

Foto: Betina Hastoft