Populärt: MatDrinkarVegetarisktAlla receptSommarmatSomriga drinkarGrillat

Desirée Jaks öppnar eget – på festivalen Way Out West

18 jun, 2024 
AvNami Kawakita
Desirée Jaks öppnar eget – på festivalen Way Out West
2023 knep Desirée Wenström Jacks hem vinsten i Årets kock på sitt första försök. Nu slår hon upp dörrarna till den egna restaurangen Jaks – på festivalen Way Out West.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du ditt egna blomsterdiademBrand logo
Så gör du ditt egna blomsterdiadem

Den 8-10 augusti går musikfestivalen Way Out West av stapeln i Slottsskogen i Göteborg för tolfte gången. Under tre dagar fylls stadens vackraste park med några av världens bästa musikakter, otrolig film, mat, lek och allvar. På scen står internationella stjärnor som Fred Again, André 3000 och Queens of the Stone Age samt svenska artister som Oskar Linnros, Benjamin Ingrosso och Sarah Klang. Även om musiken såklart står i centrum så har maten alltid varit en viktig fokuspunkt på Way Out West. Festivalen har varit helt vegetarisk och i stort sett mjölkfri sedan 2012. Det blir en sorts fine festival dining för de mest matintresserade besökarna, som vill kombinera livemusik med mat i absoluta världsklass.

Annons

I år är det Årets Kock 2023 Desirée Wenström Jaks som tar sin hållbara och säsongsbetonade matfilosofi till Slottsskogen. Som en av medlemmarna i Kockslandslaget 2024 är Desirée en smaksäker kock och den som väljer att unna sig ett besök på hennes pop up-restaurang Jaks kan räkna med en upplevelse utöver det vanliga. Menyn består av en exklusiv vegetarisk femrätters middag, som till största delen består av svenska råvaror och smaker inspirerade av polsk landsbygd.

Årets Kock 2023 Desirée Wenström Jaks som tar sin hållbara och säsongsbetonade matfilosofi till Way Out West

Mitt inne på det pulserande festivalområdet, tar Desirée Wenström Jaks sina gäster med till smakminnena från sin barndom. Menyn är skapad för att hedra bönder, producenter och deras fantastiska råvaror. Det blir säsongens grönsaker, svamp, picklat, ostar och grillat. Naturen håller i taktpinnen, men ingenting lämnas åt slumpen.

Annons

Boka bord här – antalet sittningar är begränsat, först till kvarn.

Annons