Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkarMidsommarmat

Dafgårds lanserar vegetariska färdigrätter

03 okt, 2017 
AvRedaktionen
Dafgårds lanserar vegetariska färdigrätter.
Dafgårds har lanserat en helt ny produktlinje med vegetariska färdigrätter. En av rätterna är helt vegansk, de övriga är lakto- eller lakto-ovo-vegetariska.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Utbudet av vegetariska och hälsosamma färdigrätter har varit väldigt begränsat i frysdisken. Det vill Dafgårds råda bot på och har nu tagit fram fyra nya rätter där stort fokus har legat på smakupplevelsen.

Förutom att göra rätterna gröna har Dafgårds även tänkt på att hålla nere kalorierna och minska mängden salt. De flesta rätterna är dessutom glutenfria och utan tillsatt socker.

– Intresset för att äta vegetariskt har nog aldrig varit så stort som det är nu. Dels på grund av hälsoaspekten, dels på grund av miljö och hållbarhetsfrågor. Det finns helt klart en stor efterfrågan på vegetariska rätter, något som vi märkt av både från konsument och butiker. Därför är det ett naturligt steg för oss att göra den här lanseringen, säger Ola Larsson, marknadschef på Dafgårds.

För den som vill lagarna rätterna själv finns recepten på baksidan.

De fyra nya rätterna:

1. Ärtig falafel

Falafel med sojabönspasta, böntzatsiki på kvarg, rostad paprikasås, grillad paprika och grönkål. Rätten är helt utan tillsatt gluten och socker.

Annons
Ärtig falafel.
Ärtig falafel.

2. Biffig broccoli

Smakrika ost- och broccolibiffar som serveras med röda linser i en het sås på kokos och ingefära, kvargdipp samt krispiga edamamebönor. Utan tillsatt gluten och socker.

Biffig broccoli.
Biffig broccoli.

3. Gröna dumplings

Spänstiga grönsaksdumplings som serveras med en söt tomat- och chilisås, ärtcréme med kvarg, citrongräs, edamamebönor, broccoli och morot.

Annons
Gröna dumplings.
Gröna dumplings.

4. Örtig bolognese

Klassiker med sojabönspasta och en bolognese med linser istället för kött. Den örtkryddade bolognesen tillagas på puylinser och serveras med en sojabönspasta och grönkålspesto. Utan gluten och socker.

Örtig bolognese.
Örtig bolognese.

Recept: 10 snabba vegetariska luncher

Kryddig linssoppa.
Kryddig linssoppa. Foto: Shutterstock

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons