Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Dadlar med ädelost och bacon

01 nov, 2022 
AvLinn Grubbström
Recept på dadlar med ädelost och bacon
Dadlar med ädelost och bacon är läckra små munsbitar som är både salta och söta!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Chips med löjromsdippBrand logo
Chips med löjromsdipp

Dadlar med ädelost och bacon

Salt, sött och krämigt – mums!

Enkla dadlar med ädelost och bacon

15 stycken

Annons

Du behöver:

15 torkade, kärnfria dadlar
50 g blåmögelost
4 stjälkar färsk timjan
100 g bacon
1 ekologisk apelsin
1 msk honung

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär osten i mindre bitar. Repa och grovhacka timjanen.
  2. Peta in lite ost och timjan i dadlarna. Dela baconskivorna på längden och vira en remsa runt varje dadel. Fäst ev med tandpetare. Baka dadlarna i ugnen ca 15 minuter.
  3. Tvätta apelsinen och riv skalet fint. Strö apelsinskalet över dadlarna och droppa över honung inför servering.

Foto: Peter Kam, Martin Tanggaard, Maria Warnke Nørregaard

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons