Dadlar med ädelost och bacon

Recept på dadlar med ädelost och bacon

Maria Warnke Nørregaard
Dadlar med ädelost och bacon är läckra små munsbitar som är både salta och söta!
01 november, 2022
Chips med löjromsdipp
0:36

Efter reklamen: Chips med löjromsdipp

(0:36)

Slå på ljud

Dadlar med ädelost och bacon

Salt, sött och krämigt – mums!

Enkla dadlar med ädelost och bacon
Maria Warnke Nørregaard

15 stycken

Du behöver:

15 torkade, kärnfria dadlar
50 g blåmögelost
4 stjälkar färsk timjan
100 g bacon
1 ekologisk apelsin
1 msk honung

Bjud på maxad ostbricka med hemmagjorda tillbehör

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär osten i mindre bitar. Repa och grovhacka timjanen.
  2. Peta in lite ost och timjan i dadlarna. Dela baconskivorna på längden och vira en remsa runt varje dadel. Fäst ev med tandpetare. Baka dadlarna i ugnen ca 15 minuter.
  3. Tvätta apelsinen och riv skalet fint. Strö apelsinskalet över dadlarna och droppa över honung inför servering.

Foto: Peter Kam, Martin Tanggaard, Maria Warnke Nørregaard