Currysill med äpple
Kryddig curry möter sött, syrligt äpple.
6 portioner
Du behöver:
1 förpackning 5-minuterssill à 420 g
¾ dl crème fraiche
2 msk majonnäs
1 tsk curry
1 äpple
Salt och peppar
Till servering:
6 skivor danskt rågbröd
Smör
2 nävar groddar
1 salladslök
2 stjälkar färsk dill

Krämig sill med dill – här är det godaste receptet
Gör så här:
- Skär sillfiléerna i bitar (spara spadet). Rör ihop crème fraiche, majonnäs, curry och ½–1 msk sillspad.
- Skölj äpplena, skär i tunna klyftor och vänd ner i currysåsen. Smaka av med salt och peppar.
- Servering: Lägg sillfiléerna på smörat rågbröd, lägg äppelklyftor och currysås ovanpå. Garnera med finhackad salladslök, groddar och dillkvistar. Servera omedelbart.
Foto: Betina Hastoft, Columbus Leth, Fabian Björk