Crostini med vitlöksfärskost och oxalis

Recept på crostini med vitlöksfärskost och oxalis

Inge Skovdal / Skovdal Nordic
Crostini med vitlöksfärskost är ett enkelt och gott tillbehör som passar vilket mingel som helst. Toppa med oxalis för extra smak!
03 september, 2021
0:41

Efter reklamen: ROSÉ APEROL SPRITZ

(0:41)

Crostini med vitlöksfärskost och oxalis

Färskost är tacksamt och du kan med fördel smaksätta med vad du tycker är godast. Eller köp färdigsmaksatt. Använder du smaksatt färskost, vispa gärna upp den också, så blir den extra fluffig att breda på brödet.

Så enkelt gör du crostini med vitlöksfärskost och oxalis
Inge Skovdal / Skovdal Nordic

6 portioner

Du behöver:

3 skivor baguette
1 vitlöksklyfta
100 g naturell färskost

Garnering:

Oxalis eller andra ätbara örter olivolja

Gör så här:

  1. Stansa ut 6 små rundlar ur brödet, använd gärna ett litet glas. Du kan eventuellt rosta brödet i brödrost eller i stekpanna i lite smör. Spara överblivet bröd till krutonger eller ströbröd.
  2. Pressa vitlöksklyftan och vispa ner i färskosten med elvisp. Bred färskost över brödbitarna och toppa med oxalis. Ringla över lite gräsig olivolja och servera.

Recept och foto: Skovdalnordic.com

Missa inte

Grillad crostini med prosciutto

Med ljuvliga sommarsmaker!

7 recept på snabba och goda genvägar i köket

Lätt, gott och snabbt för lata dagar!

Sparrispaj med parmesan och parma

Lätt att göra och räcker till många!