Populärt: MatDrinkarVegetarisktAlla receptSommarmatSomriga drinkarGrillat

Hälsans kök lanserar Crispy Mini Filet – med smak av krispig kyckling

27 mar, 2023 
AvNami Kawakita
Hälsans kök lanserar Crispy Mini Filet – med smak av krispig kyckling
I över 25 år har Hälsans Kök producerat vegetariska och veganska alternativ för alla som väljer att inte äta kött och nu gör en ny produkt entré – pankofriterade Crispy Mini Filet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

Oavsett om du väljer att inte äta kött alls eller helt enkelt bara vill dra ner på din köttkonsumtion så är det alltid skönt att ha något i frysen som går snabbt att fixa till middag. Hälsans Kök lanserar nu Crispy Mini Filet – ett pankopanerat och saftigt alternativ som tack vare ny avancerad teknik efterliknar kyckling i både smak och textur.

Det här är Hälsans Kök mest avancerade produkt hittills. Genom en ny typ av fiberstruktur kommer man närmre både smak, konsistens och känslan av kycklingkött än någonsin tidigare. Passar utmärkt att servera som ett tillbehör med en god dipp, i tacos eller lägga i burgaren.

Annons

– Med den starka likheten till kyckling kommer det vara enkelt att använda produkten i sina favoriträtter – till exempel i en klassisk tacos, salladsbowl, eller precis som de är med bara en dipp. Jag är övertygad om att även den mest inbitna köttätaren kommer ha svårt att identifiera att Crispy Mini Filet faktiskt är vegansk, säger Linda Wass, Senior produktchef för Hälsans Kök.

Crispy Mini Filet är vegansk, med europeiskt odlad soja som huvudingrediens och har både en hög proteinhalt och är en källa till fiber.

Produkten är vegansk, med europeiskt odlad soja som huvudingrediens och har både en hög proteinhalt och är en källa till fiber. Hälsans kök vill göra det enklare att våga testa veganska och vegetariska alternativ i matlagningen. Mini filet-formatet, mer känt som ”tenders” eller ”chicken fingers” går snabbt att tillaga i stekpannan och är klara på bara några minuter.

Annons

– För de som vill äta mer veganskt eller vegetariskt finns det en utmaning att komma på vad man ska laga, särskilt i en stressig vardag. Ett av de enklaste stegen är att byta ut köttet i våra favoriträtter. Smak och textur är de främsta barriärerna till att ersätta köttet och innovation har en nyckelroll i att skapa produkter där konsumenten inte behöver kompromissa, oavsett om du är vegetarian, flexiterian eller vegan, fortsätter Linda.

Crispy Mini Filet passar bra att dippa, servera i tacos eller lägga på burgaren.

Crispy Mini Filet har ett rekommenderat pris på 44,90 kr och finns redan nu tillgänglig hos ICA.

Annons