Leilas classic cupcakes

Leilas classic cupcakes.

Klassiska cupcakes med cream cheese-frosting kan aldrig bli fel! Garnera med strössel eller blommor. Recepet är framtaget av Leila Lindholm.
01 april, 2017

12 st

Du behöver:

3 ekologiska ägg

2 1/2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

100 g smör

1 dl mjölk

3 1/2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 nypa salt

1 citron (skal och saft)

Cream cheese:

60 g mjukt smör

5 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

1 msk färskpressad citronsaft

100 g Philadelphiaost

några droppar valfri karamellfärg

strössel eller blommor till garnering

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Blanda i rivet skal och saft av en citron. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och philadelphiaost krämigt. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.

LÄS MER:

Leilas After Eight-cupcakes

Leilas mandelpavlova-cupcakes

Recept från boken Hello cupcake av Leila Lindholm. Fler recept hittar du här.

Leilas classic cupcakes. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Leilas classic cupcakes. Foto: Wolfgang Kleinschmidt