Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Clara Hallencreutz designar sommarens snyggaste cava

15 maj, 2017 
AvThowe Wagner Larsson
Lagom till sommaren lanseras ett samarbete mellan konstnären Clara Hallencreutz och det spanska vinhuset Codorníu. Det är en av Spaniens mest sålda premiumcava, Anna de Codorníu, som får en ny design i limiterad upplaga.
Annons
Clara Hallencreutz designar cava för Codorníu.
Clara Hallencreutz designar cava för Codorníu.

I mitten av maj får premiumcavan Anna de Codorníu en ny kostym i samarbete med konstnären Clara Hallencreutz, känd för sina nyskapande konstverk som varvas av både pop, surrealism och geometrisk abstraktion.

– I min konst använder jag ofta vardagliga objekt, såsom blommor, spagetti, godis etc., som byggstenar i min installation. Min studio är som en vit canvas och varje föremål representerar ett penseldrag. Blommor, som jag använt för Anna de Codorníus omslag, är naturens egna penseldrag, säger Clara Hallencreutz.

Den vita flaskan är designad för att passa väl in i sommarens blomsterklädda dukningar och färgglada miljö.

Annons

– Jag har utgått från den vita originalflaskan och gjort ett subtilt mönster av vitt blomster som får symbolisera den levande och ekologiska drycken.

Anna de Codorníu utgörs till största del av druvan Chardonnay vilket ger vinet en torr och elegant stil. Doften är full av behagliga toner av tropiska frukter som ananas, citrus och grapefrukt och den lämpar sig väl som aperitif och till lättare fisk- och skaldjursrätter.

Anna de Codorníu (nr 736901) kostar 109 kr. Den specialdesignade flaskan lanseras på Systembolaget i mitten av maj.

Anna de Codorníu (nr 736901) kostar 109 kr.
Anna de Codorníu (nr 736901) kostar 109 kr.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons