Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Citronsill

18 nov, 2012 
AvJenny Norberg
En frisk sill med tydlig citrussmak. Lägg sill, salladslök och rödlök i en citronlag med vatten, socker och lagerblad.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Citronsill.
Citronsill.

6 personer

Tid: 15 minuter + 1 dygn i kyl

Du behöver:

4 inläggningssillfiléer

1 salladslök

1 rödlök

Citronlag:

1 1/2 dl vatten

1 1/2 dl socker

saften av 2 citroner och bitar av skal

1 lagerblad

Gör så här:

Blanda ingredienserna till lagen i en kastrull och låt koka upp. Dra kastrullen av plattan och rör om tills sockret har smält. Låt lagen kallna. Skär sillfiléerna i mindre bitar, hacka vårlök och rödlök. Ta en vacker burk och varva sill och lök, slå över lagen, se till att den täcker all sill. Låt den stå kallt minst ett dygn!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons