Citronkyckling med potatis och oliver
- AvRedaktionen ELLE
Ibland vill vi bara att middagen ska gå snabbt men samtidigt vara god. Testa spröd citronkyckling med potatis och oliver som allt lagas i samma panna.
5 Vintrender du bör ha koll på 2021

Citronkyckling med potatis och oliver
Fantastiskt god mat för lata dagar där allt tillagas i en och samma panna.
4 portioner
Du behöver:
4 kycklinglår
Salt och svartpeppar
2 ekologiska citroner
2 msk olivolja till stekning
1 kg potatis
1 msk torkad oregano
360 g gröna oliver
Garnering:
1 handfull bladpersilja
Gör så här:
- Värm ugnen till 200°. Torka kycklinglåren med absorberande papper och krydda med salt och peppar. Dela citronerna. Värm upp olivoljan i en stor, ugnstålig stekpanna. Stek citronerna på snittytorna så de tar lite färg.
- Ta citronerna från pannan och lägg ner kycklinglåren. Bryn dem runt om och lyft sedan upp från pannan. Skrubba eller skala potatisarna och skär i grova tärningar. Stek dem i pannan och krydda med salt, peppar och oregano. Vänd runt och stek i 5 minuter, tillsätt ev lite mer olivolja.
- Häll av lagen och tillsätt oliverna i pannan. Fördela kycklingen runt potatisen i pannan. Pressa över saften från de stekta citronerna och lägg de urpressade halvorna i pannan. Tillaga allt i ugnen i 30 minuter tills kycklingen är spröd och genomstekt. Garnera med persilja och servera.
Recept: Emma Martiny Foto: Winnie Methmann