Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Citron- & pistaschnötsmuffins

01 jun, 2010 
AvSuzanne Ribbing
Du måste testa att baka dessa supergoda muffins med pistaschnötter och citron. De är dessutom väldigt enkla att göra!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Citron- & pistaschnötsmuffins.
Citron- & pistaschnötsmuffins.

12 stycken

Tid: 40 minuter

Du behöver:

185 g osaltat smör (smält)

6 äggvitor

225 g florsocker

75 g vetemjöl

125 g pistaschnötter (grovt hackade)

1 citron (finrivet skal + 2 msk saft)

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Pensla muffinsformarna med smält smör och ställ det resterande smöret att svalna.

Vispa äggvitorna lätt och sikta i florsockret och vetemjölet. Strö över pistaschnötter, citronskal och häll i citronsaft. Häll i det resterande smöret och vispa till en jämn smet. Fyll muffinsformarna och grädda 20 minuter tills de har rest sig och är vackert gyllenbruna.

Låt svalna cirka 5 minuter i formarna. Dra sedan en kniv runt kanterna så att de lossnar.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons