Citron- & pistaschnötsmuffins

Du måste testa att baka dessa supergoda muffins med pistaschnötter och citron. De är dessutom väldigt enkla att göra!
01 juni, 2010
Citron- & pistaschnötsmuffins.

Citron- & pistaschnötsmuffins.

12 stycken

Tid: 40 minuter

Du behöver:

185 g osaltat smör (smält)

6 äggvitor

225 g florsocker

75 g vetemjöl

125 g pistaschnötter (grovt hackade)

1 citron (finrivet skal + 2 msk saft)

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Pensla muffinsformarna med smält smör och ställ det resterande smöret att svalna.

Vispa äggvitorna lätt och sikta i florsockret och vetemjölet. Strö över pistaschnötter, citronskal och häll i citronsaft. Häll i det resterande smöret och vispa till en jämn smet. Fyll muffinsformarna och grädda 20 minuter tills de har rest sig och är vackert gyllenbruna.

Låt svalna cirka 5 minuter i formarna. Dra sedan en kniv runt kanterna så att de lossnar.