Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Chokladvåfflor med grädde och björnbär

15 mar, 2017
AvRedaktionen
Chokladvåfflor med grädde och björnbär.
Chokladvåfflor med vispgrädde och björnbär. Servera som en rolig och lite oväntad dessert efter middagen eller som frukost till någon du tycker om.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

8 våfflor, 4 personer

Du behöver:

100 g smör

100 g mörk choklad

3 ½ dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 msk kakao

1 msk vaniljsocker

1 krm salt

2 dl vispgrädde

2 dl kallt vatten

Till servering:

3 dl vispgrädde

200 g björnbär

riven mörk choklad

Gör så här:

Smält smör och choklad i mikron och låt svalna. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt grädde och vatten och rör till en jämn smet, rör sedan ner smör- och chokladblandningen. Grädda i välsmort våffeljärn. Vispa grädden och servera den och björnbär till våfflorna, riv gärna mörk choklad över grädden, både snyggt och gott!

Chokladvåfflor med grädde och björnbär.
Chokladvåfflor med grädde och björnbär.

Recept & styling: Camilla Pérez
Foto: Lina Eidenberg Adamo

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons