Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Tryffel med fikon, honung och pistaschnötter

12 jul, 2022 
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på tryffel med fikon, honung och pistaschnötter
Här kommer en lite annorlunda variant på tryfflar – gjorda med fikon, honung och pistaschnötter.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Strösslig godisskål i chokladBrand logo
Strösslig godisskål i choklad

tryffel med fikon, honung och pistaschnötter

Små, lättgjorda godsaker som du kan njuta av på ett kick!

Så gör du chokladtryfflar med fikon, honung och pistaschnötter

25 stycken

Annons

Du behöver:

250 g torkade fikon
60 g osaltade pistaschnötter utan skal
1 ekologisk apelsin, rivet skal
2 msk honung

Gör så här:

  1. Hacka fikonen i en mixer. Tillsätt pistaschnötter, apelsinskal och honung och mixa igen. Massan ska vara smidig, men gärna med små bitar av nötter.
  2. Rulla massan till cirka 25 små bollar, och förvara dem i kylen fram till servering.

Foto: Betina Hastoft

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons