Tryffel med fikon, honung och pistaschnötter

Recept på tryffel med fikon, honung och pistaschnötter

Betina Hastoft
Här kommer en lite annorlunda variant på tryfflar – gjorda med fikon, honung och pistaschnötter.
12 juli, 2022
Strösslig godisskål i choklad
0:31

Efter reklamen: Strösslig godisskål i choklad

(0:31)

Slå på ljud

tryffel med fikon, honung och pistaschnötter

Små, lättgjorda godsaker som du kan njuta av på ett kick!

Så gör du chokladtryfflar med fikon, honung och pistaschnötter
Betina Hastoft

25 stycken

Du behöver:

250 g torkade fikon
60 g osaltade pistaschnötter utan skal
1 ekologisk apelsin, rivet skal
2 msk honung

Klassiska chokladtryfflar – som smälter i munnen

Gör så här:

  1. Hacka fikonen i en mixer. Tillsätt pistaschnötter, apelsinskal och honung och mixa igen. Massan ska vara smidig, men gärna med små bitar av nötter.
  2. Rulla massan till cirka 25 små bollar, och förvara dem i kylen fram till servering.

Foto: Betina Hastoft