Chokladmuffins med hallon
31 maj, 2025
Dundersöta chokladmuffins med hallon som är busenkla att baka men försvinnande goda!
Annons
Chokladmuffins med hallon
Lyxa till någon av veckans middagar med en ljuvlig dessert. För en extra festlig touch kan du servera muffinsen med glass.
Annons
12 stycken
Tid: 25 minuter + tid i ugn
Du behöver:
75 g smör
4 ägg
175 g (2 dl) rörsocker
2 bananer
75 g mörk choklad
175 g (3 dl) vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
200 g frysta hallon
Garnering:
150 g färska hallon
Färsk mynta
Gör så här:
- Sätt ugnen på 185°. Smält smöret i en kastrull.
- Vispa ägg och rörsocker ljust och luftigt.
- Skala och mosa bananerna och hacka chokladen fint.
- Blanda ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Sikta ner blandningen i smeten och rör försiktigt om med en slickepott.
- Rör ner det smälta smöret och de mosade bananerna i smeten. Vänd ner chokladen och hallonen.
- Fördela smeten i stadiga muffinsformar och grädda mitt i ugnen i 18–20 minuter. Låt svalna på ett galler.
- Servering: Lägg upp muffinsen på ett fat och toppa med färska hallon och mynta.
Foto: Columbus Leth
Annons