Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Vintips till middagen Restaurangtips Matnyheter

Chokladmedaljonger med nötter

13 okt, 2025
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på chokladmedaljonger med nötter
Dessa chokladmedaljonger är söta att se på och givetvis att äta! Lägger du dem i cellofan har du en kanonfin gå bort-present.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Drinkar #2 - Rökig old fashioned med chokladbittersBrand logo
Drinkar #2 - Rökig old fashioned med chokladbitters

Chokladmedaljonger med nötter

Packa in chokladplattorna i cellofanpåsar och knyt ett fint band runt.

Söta chokladmedaljonger med nötter
Betina Hastoft; Betina Hastoft

8 stycken

Annons

Tid: 25 minuter + tid i ugn

Du behöver:

100 g hasselnötter
30 g osaltade pistaschötter utan skal
100 g vit choklad
100 g mjölkchoklad
100 g mörk choklad
Flingsalt
6–8 aluminiumformar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180°. Lägg hasselnötterna på en plåt och rosta dem i 10–15 minuter, tills de är gyllene och skalet börjar lossna. Låt svalna något och gnugga av de lösa skalen. Låt nötterna svalna helt.
  2. Hacka pistaschnötterna fint.
  3. Hacka chokladsorterna grovt var för sig, och lägg dem i varsin värmetålig skål. Smält chokladen försiktigt – en sort i taget – över vattenbad eller i mikron.
  4. Häll den smälta chokladen i 6–8 små aluminiumformar och fördela hela hasselnötter och hackade pistaschnötter ovanpå.
  5. Strö över lite flingsalt. Låt formarna stå i kylen i minst 2 timmar.
  6. Packa chokladmedaljongerna i en cellofanpåse. Förvaras i kyl.

Foto: Betina Hastoft

Annons