Chokladmedaljonger med nötter
13 okt, 2025
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Dessa chokladmedaljonger är söta att se på och givetvis att äta! Lägger du dem i cellofan har du en kanonfin gå bort-present.
Annons
Chokladmedaljonger med nötter
Packa in chokladplattorna i cellofanpåsar och knyt ett fint band runt.
8 stycken
Annons
Tid: 25 minuter + tid i ugn
Du behöver:
100 g hasselnötter
30 g osaltade pistaschötter utan skal
100 g vit choklad
100 g mjölkchoklad
100 g mörk choklad
Flingsalt
6–8 aluminiumformar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180°. Lägg hasselnötterna på en plåt och rosta dem i 10–15 minuter, tills de är gyllene och skalet börjar lossna. Låt svalna något och gnugga av de lösa skalen. Låt nötterna svalna helt.
- Hacka pistaschnötterna fint.
- Hacka chokladsorterna grovt var för sig, och lägg dem i varsin värmetålig skål. Smält chokladen försiktigt – en sort i taget – över vattenbad eller i mikron.
- Häll den smälta chokladen i 6–8 små aluminiumformar och fördela hela hasselnötter och hackade pistaschnötter ovanpå.
- Strö över lite flingsalt. Låt formarna stå i kylen i minst 2 timmar.
- Packa chokladmedaljongerna i en cellofanpåse. Förvaras i kyl.
Foto: Betina Hastoft
Annons