Chokladganache med rabarberglass

Recept på chokladganache med rabarberglass

Chokladganachen gifter sig med den något syrliga rabarberglassen och magi uppstår! Missa inte denna fantastiska efterrätt som de vuxna får ha för sig själva!
02 mars, 2021

Chokladganache med rabarberglass

Vårens späda rabarber i en glass, ja tack!

4 personer

Du behöver:

200 g mörk choklad
1 msk rumsvarmt smör
2 1/2 dl vispgrädde

Rabarberglass:

200 g rabarber
1 msk vatten
1 1/2 msk råsocker
1 krm vaniljpulver
1 1/4 dl vispgrädde
125 g mascarpone
200 g kondenserad mjölk

Till servering:

1 äpple
4 kakor
Hasselnötter
Ätbara örter

Gör så här:

  1. Finhacka chokladen. Låt grädden precis koka upp, ta från värmen och låt svalna 5 minuter. Blanda ner chokladen i grädden och rör runt tills chokladen smält. Tillsätt smöret och rör till en blank ganache. Ställ i kylen tills den ska användas.
  2. Ansa och slanta rabarbern. Koka upp den med vatten, socker och vanilj i ca 15 minuter till en kompott. Ta från värmen, låt svalna.
  3. Vispa grädden. Vispa ihop mascarpone och kondenserad mjölk. Vänd ner rabarberkompotten och till sist grädden. Ställ in i frysen minst 6 timmar, gärna över natten.
  4. Bred ut ganache på fyra tallrikar. Klicka upp en kula glass på varje, lägg på en kaka, tärnat äpple och hasselnötter. Dekorera med ätbar ört.

Recept och foto: Marieke Verdenius & Martina Bianchini

LÄS MER: Smulpaj med rabarberkompott