Chokladganache med rabarberglass
Vårens späda rabarber i en glass, ja tack!
4 personer
Du behöver:
200 g mörk choklad
1 msk rumsvarmt smör
2 1/2 dl vispgrädde
Rabarberglass:
200 g rabarber
1 msk vatten
1 1/2 msk råsocker
1 krm vaniljpulver
1 1/4 dl vispgrädde
125 g mascarpone
200 g kondenserad mjölk
Till servering:
1 äpple
4 kakor
Hasselnötter
Ätbara örter
Gör så här:
- Finhacka chokladen. Låt grädden precis koka upp, ta från värmen och låt svalna 5 minuter. Blanda ner chokladen i grädden och rör runt tills chokladen smält. Tillsätt smöret och rör till en blank ganache. Ställ i kylen tills den ska användas.
- Ansa och slanta rabarbern. Koka upp den med vatten, socker och vanilj i ca 15 minuter till en kompott. Ta från värmen, låt svalna.
- Vispa grädden. Vispa ihop mascarpone och kondenserad mjölk. Vänd ner rabarberkompotten och till sist grädden. Ställ in i frysen minst 6 timmar, gärna över natten.
- Bred ut ganache på fyra tallrikar. Klicka upp en kula glass på varje, lägg på en kaka, tärnat äpple och hasselnötter. Dekorera med ätbar ört.
Recept och foto: Marieke Verdenius & Martina Bianchini
LÄS MER: Smulpaj med rabarberkompott