Chokladbollar med lakrits och hallon

Recept på chokladbollar med lakrits och hallon

Peter Kam
Chokladbollar i all ära – här spetsade med lakrits och hallon! Testa, du kommer inte ångra dig!
06 september, 2022
Festlig chokladmoussetårta med mirror glaze
0:49

Efter reklamen: Festlig chokladmoussetårta med mirror glaze

(0:49)

Slå på ljud

Chokladbollar med lakrits och hallon

Lättgjorda små godingar med en extra twist av hallon och lakrits.

Lättgjorda chokladbollar med lakrits och hallon
Peter Kam

20 stycken

Du behöver:

200 g torkade, kärnfria dadlar
60 g (1 ½ dl) havregryn
40 g smör
4 msk nybryggt kaffe
5 msk kakao
½ tsk lakritspulver
1 msk frystorkade hallon
2 dl kokosflingor

Klassiska chokladtryfflar – som smälter i munnen

Gör så här:

  1. Skär dadlarna i bitar. Mixa dem med havregryn, smör, kaffe, kakao, lakritspulver och hallon till en jämn massa.
  2. Forma små bollar av massan och rulla dem i kokosflingor. Förvara i kylen.

3 otippade och goda efterrätter du kan göra med jordgubbar i sommar

Se klippet här!

Foto: Peter Kam