Chokladbiskvier – så gör du
- AvLinn Grubbström
- AvBoel Ottmer
Att göra chokladbiskvier är lite pilligt men ack så värt det! Godare bakverk får du leta efter!
Chokladbiskvier
Både bottnar och fyllning kan göras i förväg.
20 stycken
Bottnar:
300 g mandelmassa
2 äggvitor
2 msk strösocker
Chokladfyllning:
1 dl vispgrädde, 40%
1 tsk honung
100 g mörk choklad, hackad eller knappar
100 g mjölkchoklad, hackad eller knappar
2 msk rumsvarmt smör
Garnering:
200 g mörk choklad
Ev 1/2 tsk ätbart guldpulver
Gör så här:
- Bottnar: Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan. Blanda med äggvita och socker till en smidig smet. Spritsa eller klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper. Platta till dem lite lätt. Grädda bottnarna mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna.
- Chokladfyllning: Koka upp grädde och honung. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen. Låt smälta under omrörning. Klicka i smöret. Rör samman till en slät blandning. Låt stelna till en bredbar konsistens. Bred fyllningen på de platta undersidorna av biskvibottnarna. Låt stå i kylen i minst 1 timme.
- Garnering: Smält den mörka chokladen. Doppa biskvierna i chokladen. Låt stelna. Garnera med guldpulver innan chokladen hunnit stelna. Förvara i kylen.
Foto: Peter Kam
