Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Därför ska du äta choklad till frukost

24 okt, 2016 
AvRedaktionen
Det är knappt vi tror att det är sant, men nu uppmanar amerikanska forskare oss att äta choklad – till frukost! Varför inte starta dagen med en smaskig chokladbrownie?
Annons
Starta dagen med en chokladbrownie - eller två! Foto: Shutterstock
Starta dagen med en chokladbrownie – eller två! Foto: Shutterstock

Rådet att äta choklad till frukost kommer efter att en ny studie med närmare 1000 deltagare bevisat att choklad förbättrar hjärnans funktion så markant att intaget av godbitarna bör börja redan på morgonen.

Skärper intelligensen

Genom att studera befolkningens chokladkonsumtion och allmänna kostvanor kunde forskarna vid Syracuse University i New York konstatera att ett regelbundet intag av choklad skärpte hjärnans mentala processer avsevärt, i synnerhet minnet och de abstrakta resonemangen.

Annons

”Frekventa chokladkonsumenter gjorde avsevärt mycket bättre ifrån sig på testerna”, skriver forskarna i rapporten.

Personerna som deltog var mellan 23 och 98 år – och chokladens positiva effekter gynnade alla åldrar och minskade till och med den åldersrelaterade kognitiva nedgången.

Vill du ladda geniknölarna ska du alltså börja dagen med en riktigt god chokladbit! Eller varför inte chiapudding med kaffe och choklad?

Chiapudding med kaffe och choklad.
Chiapudding med kaffe och choklad.

Text: Margaretha Malmgren/Allas.se
Källa: Sciencedirect.com

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons