Så gör du en chili con kyckling

Recept på chili con kyckling

Winnie Methmann
Testa att göra chili con kyckling istället för chili con carne nästa gång. Kyckling blir mör och god när den får småputtra med tomatkross och buljong.
12 maj, 2021
1:15

Efter reklamen: Popcornsallad: Så gör du den trendiga maträtten

(1:15)

Chili con kyckling

Chili kan lagas på många olika sätt, den här med kyckling är jättegod!

Så lagar du chili con kyckling
Winnie Methmann

4 portioner

Du behöver:

1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
1 liten färsk röd chili
400 g kycklingfilé eller minutbitar av kyckling
1 msk paprikapulver, gärna med röksmak
1 tsk malen kanel
½ msk malen spiskummin
Salt och svartpeppar
1 burk tomatkross, ca 400 g
140 g tomatpuré
1 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
2 burkar kidneybönor, ca 800 g
30 g mörk choklad
3 msk rödvinsvinäger

Till servering:

1 spetskål
1 avokado
1 handfull färsk koriander
125 g tortillachips
1 dl crème fraiche

Gör så här:

  1. Skala och hacka lök och vitlök fint. Ansa chilin och hacka fint. Stek chili, lök och vitlök i olja i en stor gryta. Använder du hel kycklingfilé, skär i småbitar. Tillsätt kycklingbitarna och alla kryddor och bryn köttet.
  2. Blanda ner tomatkross, tomatpuré och buljong och låt allt småkoka i minst 15 minuter. Häll bort vattnet från bönorna och skölj dem under rinnande vatten. Tillsätt bönorna i grytan. Smaka av med mörk choklad och rödvinsvinäger och krydda med salt och peppar.
  3. Strimla spetskålen. Halvera avokadon, kasta kärnan och skiva köttet. Skölj och plocka koriandern. Servera chili con kyckling med spetskål, avokado, koriander, tortillachips och lite crème fraiche.

Recept: Emma Martiny Foto: Winnie Methmann

Missa inte

Långkokt chili på högrev med mörk choklad

Choklad ger en fyllig och härlig smak.

Nya tacosmaker till fredagsmyset

Tacos är en favorit i de svenska hemmen.

Sötpotatis med chili och cheddar

Maxa med sötpotatis!