Chicken nuggets med apelsinris
Egna nuggets är krispigt gott! Servera med friskt apelsinris.
4 portioner
Du behöver:
2 kycklingbröstfiléer
1 dl yoghurt
¼ färsk röd chili eller ¼ tsk cayennepeppar
1 vitlöksklyfta
2 tsk curry
1 tsk salt
1 krm peppar
3 dl panko
Smör och olivolja, till stekning
Apelsinsris:
2 dl fullkornsris
2 apelsiner
1 gul paprika
150 g frysta ärter
1 handfull persilja
70 g fetaost
1 lime
Salt och peppar
Till servering:
Guacamole
Gör så här:
- Skär kycklingen i små bitar. Rör ihop yoghurt med finhackad chili, krossad vitlök, curry, salt och peppar. Lägg kycklingen i blandningen och låt dra i kyl i minst 20 minuter. Häll upp panko i en skål. Vänd kycklingbitarna i panko tills de täcks överallt, och stek dem i en blandning av smör och olja i 8–10 minuter tills kycklingen är frasig och gyllene.
- Apelsinris: Koka ris enligt anvisningen på förpackningen. Pressa en apelsin och skär fruktköttet från den andra i små bitar. Skär paprika i kuber. Häll kokande vatten över ärterna och häll av efter 1 minut. Vänd ihop apelsinjuice och fruktkött, paprika, ärter och finhackad persilja med kokt ris och tärnad feta. Krydda med limejuice, salt och peppar. Servera med nuggets och guacamole.
Recept: Line Holt Nielsen Foto: Betina Hastoft