Chicken nuggets med apelsinris

Recept på chicken nuggets med apelsinris

Betina Hastoft
Uppdatera snabbtsfavoriten och gör dina egna chicken nuggets! Här serverar vi dem med friskt apelsinris. Så gott!
01 september, 2021
0:58

Efter reklamen: 5 ovärderliga lifehacks i köket du vill kunna

(0:58)

Slå på ljud

Chicken nuggets med apelsinris

Egna nuggets är krispigt gott! Servera med friskt apelsinris.

Göra din egna chicken nuggets med apelsinris
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

2 kycklingbröstfiléer
1 dl yoghurt
¼ färsk röd chili eller ¼ tsk cayennepeppar
1 vitlöksklyfta
2 tsk curry
1 tsk salt
1 krm peppar
3 dl panko
Smör och olivolja, till stekning

Apelsinsris:

2 dl fullkornsris
2 apelsiner
1 gul paprika
150 g frysta ärter
1 handfull persilja
70 g fetaost
1 lime
Salt och peppar

Till servering:

Guacamole

Gör så här:

  1. Skär kycklingen i små bitar. Rör ihop yoghurt med finhackad chili, krossad vitlök, curry, salt och peppar. Lägg kycklingen i blandningen och låt dra i kyl i minst 20 minuter. Häll upp panko i en skål. Vänd kycklingbitarna i panko tills de täcks överallt, och stek dem i en blandning av smör och olja i 8–10 minuter tills kycklingen är frasig och gyllene.
  2. Apelsinris: Koka ris enligt anvisningen på förpackningen. Pressa en apelsin och skär fruktköttet från den andra i små bitar. Skär paprika i kuber. Häll kokande vatten över ärterna och häll av efter 1 minut. Vänd ihop apelsinjuice och fruktkött, paprika, ärter och finhackad persilja med kokt ris och tärnad feta. Krydda med limejuice, salt och peppar. Servera med nuggets och guacamole.

Recept: Line Holt Nielsen Foto: Betina Hastoft