Chiapudding med kanel, kardemumma och mango

För er som ännu inte tröttnat på chiapudding kommer här ett nytt och gott recept. Vi säger bara: "kardemumma och mango, en ny favorit!"
20 februari, 2016

De omtalade små chiafröna är rikiga näringsbomber som innehåller hela åtta gånger mer omega-3 än lax. Här är en rolig variant på nyttoklassikern:

Chiapudding med kanel, kardemumma och mango

1 portion

Du behöver: 

– 3-4 msk chiafrön

– 2 dl rismjölk

– 0,5 tsk kanel

– 0,5 tsk kardemumma

Topping:

– en halv mango

– gojibär

– aroniabär

Gör så här:

Häll rismjölk, chiafrön, kanel och kardemumma i en skål eller glasburk. Rör ihop allt och låt stå under lock i kylen 3-4 timmar, gärna över natten. Häll upp i glas och varva med bitar av mango, gojibär och aroniabär eller dina favoritbär.

Foto Shutterstock

Läs också: Mandelsmör – så gör du det enkelt själv