Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Chiapudding med kanel, kardemumma och mango

20 feb, 2016
AvLisa Segerson
För er som ännu inte tröttnat på chiapudding kommer här ett nytt och gott recept. Vi säger bara: "kardemumma och mango, en ny favorit!"
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

De omtalade små chiafröna är rikiga näringsbomber som innehåller hela åtta gånger mer omega-3 än lax. Här är en rolig variant på nyttoklassikern:

Chiapudding med kanel, kardemumma och mango

1 portion

Du behöver: 

– 3-4 msk chiafrön

– 2 dl rismjölk

– 0,5 tsk kanel

– 0,5 tsk kardemumma

Topping:

– en halv mango

– gojibär

– aroniabär

Gör så här:

Häll rismjölk, chiafrön, kanel och kardemumma i en skål eller glasburk. Rör ihop allt och låt stå under lock i kylen 3-4 timmar, gärna över natten. Häll upp i glas och varva med bitar av mango, gojibär och aroniabär eller dina favoritbär.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Foto Shutterstock

Läs också: Mandelsmör – så gör du det enkelt själv

Annons