Chiapudding med jordgubbar och rostad mandel
06 jul, 2025
Börja dagen med en mättande chiapudding, gjord på både mandelmjölk och kokosmjölk. Vid servering toppar vi med färska jordgubbar.
Annons
Chiapudding med jordgubbar
Förbered gröten dagen innan så chiafröna kan dra åt sig vätskan, ta ut den nästa morgon och lägg på topping.
Annons
4 portioner
Tid: 10 minuter + tid i kyl
Du behöver:
5 msk chiafrön
2 dl mandelmjölk
2 dl lätt kokosmjölk
2 msk lönnsirap
½ vaniljstång, urskrapade frön
1 citronskal
Topping:
200 g jordgubbar
75 g rostad mandel
Gör så här:
- Blanda chiafrön, mandelmjölk, kokosmjölk, sirap, frön från vaniljstången och citronskal väl.
- Häll upp blandningen i ett glas och ställ i kylen i minst 2 timmar eller till nästa morgon.
- Rör om det behövs. Späd puddingen med mer mjölk nästa morgon om den är för tjock.
- Fördela puddingen i 4 små skålar och toppa med skivor av färska jordgubbar och grovhackad, rostad mandel. Tillsätt eventuellt lite mer lönnsirap och rivet citronskal innan servering.
Foto: Stine Christiansen
Annons