Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Enkel och god chèvre chaud-sallad

24 aug, 2021 
AvRedaktionen ELLE
Recept på chèvre chaud-sallad
Chèvre chaud – varm chévre på rostat bröd serverad med läcker sallad. Passar lika bra som förrätt men generös nog att äta till middag.
Annons
Recept på primörsallad med färskpotatis – perfekt till midsommarBrand logo
Recept på primörsallad med färskpotatis – perfekt till midsommar

Så gör du Chèvre chaud-sallad

Den ultimata höstsalladen – varm, krispigt, sött och salt!

Så gör du en chèvre chaud-sallad

4 portioner

Du behöver:

35 g valnötter
35 g pumpafrön
2 tsk honung
1 tsk salt
80 g getost
4 skivor baguette
1/2 tsk balsamvinäger
½ tsk honung
1/2 huvudsallad
50 g machesallad
50 g babyspenat
1 rödlök
8 soltorkade tomater i olja

Vinägrett:

1 tsk dijonsenap
1 tsk honung
½ dl olivolja
1 msk vit balsamicovinäger

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Vänd ihop valnötter, pumpakärnor, honung och salt på en bakplåtspappersklädd plåt och baka dem i cirka 8 minuter. Lägg skivor av getost på bröden. Ringla lite balsamico och honung över och baka dem i 10–15 minuter tills osten smält och brödet är krispigt.
  2. Riv huvudsalladen i grova bitar. Vispa ingredienserna till vinägretten. Vänd ihop dressingen med huvudsallad, machesallad, spenat, tunt skivad rödlök och soltorkade tomater. Servera salladen med getostsbrödet på toppen och strö över nöt- och fröblandningen.

Recept: Line Holt Nielsen Foto: Betina Hastoft

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons