Enkel och god chèvre chaud-sallad

Recept på chèvre chaud-sallad

Betina Hastoft
Chèvre chaud – varm chévre på rostat bröd serverad med läcker sallad. Passar lika bra som förrätt men generös nog att äta till middag.
24 augusti, 2021
0:39

Efter reklamen: Recept på primörsallad med färskpotatis – perfekt till midsommar

(0:39)

Så gör du Chèvre chaud-sallad

Den ultimata höstsalladen – varm, krispigt, sött och salt!

Så gör du en chèvre chaud-sallad
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

35 g valnötter
35 g pumpafrön
2 tsk honung
1 tsk salt
80 g getost
4 skivor baguette
1/2 tsk balsamvinäger
½ tsk honung
1/2 huvudsallad
50 g machesallad
50 g babyspenat
1 rödlök
8 soltorkade tomater i olja

Vinägrett:

1 tsk dijonsenap
1 tsk honung
½ dl olivolja
1 msk vit balsamicovinäger

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Vänd ihop valnötter, pumpakärnor, honung och salt på en bakplåtspappersklädd plåt och baka dem i cirka 8 minuter. Lägg skivor av getost på bröden. Ringla lite balsamico och honung över och baka dem i 10–15 minuter tills osten smält och brödet är krispigt.
  2. Riv huvudsalladen i grova bitar. Vispa ingredienserna till vinägretten. Vänd ihop dressingen med huvudsallad, machesallad, spenat, tunt skivad rödlök och soltorkade tomater. Servera salladen med getostsbrödet på toppen och strö över nöt- och fröblandningen.

Recept: Line Holt Nielsen Foto: Betina Hastoft

Missa inte

Enkel och lyxig ugnsomelett med chèvre

God, festlig och krämig!

Pizza bianco med getost och rödbetor

Passar till både förrätt eller varmrätt.