Populärt: MatDrinkarVegetarisktAlla receptSommarmatSomriga drinkarGrillat

Cheeseburgare med chilimajo och salsa

24 maj, 2024 
AvTimm Vladimir
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på cheeseburgare med chilimajo och salsa
Columbus Leth
På den här cheeseburgaren får osten smälta in i köttet och sedan toppas burgaren med chilimajo och tomatsalsa. Justera hettan efter tycke och smak!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #6 - Pasta med citron och brynt salviasmörBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #6 - Pasta med citron och brynt salviasmör

Cheeseburgare med chilimajo och salsa

Burgare brukar bli en pangstart på helgen.

Annons

4 portioner

Du behöver:

500 g nötfärs
Salt och nymald peppar
1 msk olivolja till stekning
100 g riven cheddarost

Tomatsalsa:

300 g körsbärstomater
1 rödlök
½ röd chilifrukt
2 msk tomatketchup
Salt och nymald peppar

Chilimajo:

1 dl majonnäs
1 msk sweet chilisås el het chilisås
Salt och peppar

Till servering:

4 hamburgerbröd
1 hjärtsallad
½ gurka, skivad

Gör så här:

  1. Tomatsalsa: Tärna tomaterna och låt rinna av i en sil. Finhacka rödlöken. Kärna ur och finhacka chilin. Rör ihop tomat, lök och chili med ketchup i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  2. Chilimajo: Rör ihop samtliga ingredienser och smaka av.
  3. Forma färsen till fyra biffar. Salta och peppra runt om. Stek i olja, 2–3 minuter per sida. Strö riven ost på toppen av biffarna de sista 1–2 minuterna av stektiden, så att osten smälter.
  4. Rosta bröden, plocka isär salladen och skiva gurkan. Bred chilimajo på bröden och lägg ihop med sallad, burgare, gurka och salsa. Servera direkt.

Foto: Columbus Leth

Annons