Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Cemitas med pulled beef eller tofu

20 jan, 2016
AvRedaktionen
Cemitas med pulled beef eller tofu.
Cemita är en macka med ursprung i mexikanska Puebla. Till mackan används ett briocheliknande bröd med sesamfrön som kallas just cemita. Fyllningen består vanligtvis av skivad avokado, någon typ av tillagat kött, ost, lök, salsa och den mexikanska örten pápalo.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

2 port

Tid: 20 min

Du behöver:

2 Pågen Hamburgerbröd

2 dl tillagat kött eller kyckling (t ex pulled beef/pork, grillad kyckling eller tacofärs), alternativt 100 g marinerad fast tofu i skivor

1 avokado, urkärnad, skalad och skuren i skivor

½ gul lök, skivad

Chilisås, t ex Sriracha

100 g mozzarella, halloumi och/eller fetaost

1 knippe koriander

Olja till stekning

Gör så här:

  1. Värm upp köttet/kycklingen eller stek tofun i olja.
  2. Stek brödet gyllene i olja. Fördela sedan avokado, kött/kyckling/tofu och lök på underdelen av bröden.
  3. Ringla över lite chilisås, smula/riv över ost och toppa med koriander.
  4. Lägg på brödlocken och hugg in!

Tips!  Fyllningen kan varieras i all oändlighet vilket gör det till ett perfekt sätt att ta tillvara på och väcka liv i matrester.

Cemitas med pulled beef eller tofu.
Cemitas med pulled beef eller tofu. Recept och foto: Pågen

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons